Polaganje parketa

polaganje parketa

Kakovostno izvedeno polaganje parketa je ključnega pomena za obstojnost tal


Storitve izvajamo transparentno in sistematsko. Pred začetkom vsaj mesec dni prej pripravimo vse potrebno za izvedbo. Naš mojster najprej opravi kontrolo gradbišča: izmeri se površina tal, določi povprečna vlažnost in ostali dejavniki, ki bi lahko vplivali na samo kakovost izvedbe. Ko je polaganje parketa zaključeno, skupaj preverimo kakovost del in poskrbimo za popravke.

Gotovo ste že slišali za kakšno slabo izkušnjo glede parketarskih storitev, ko je nekdo, ki je veliko plačal za parket, čez nekaj let z grozo ugotovil, da ga bo potrebno zaradi dviga menjati. Instant rešitve in cenovno ugodne izvedbe s področja parketarstva botrujejo k temu, da so storitve izvedene hitro, nenatančno in brez strokovnega znanja. Če želite v lesenih talnih oblogah uživati dlje, pri izvedbi in materialih ne skoparite.

Široka izbira

Zagotavljamo vam, da boste pri nas nekaj zase našli vsi. Sodelujemo samo z najboljšimi proizvajalci lesenih talnih oblog. Različne dimenzije, barve, vrste lesa …

Aplikacija

Polaganje parketa upošteva dva načina aplikacije: na klik in lepljenje. Če niste gotovi, katero vrsto izbrati, nas lahko vprašate za nasvet. Z veseljem vam bomo pomagali!

Toplina

V primerjavi z ostalimi vrstami talnih oblog je parket topel in deluje kot dober izolator. Brez skrbi se boste lahko po njem sprehodili tudi bosi in občutili prijeten otip lesa.

Talno ogrevanje

Skoraj vse vrste parketov so primerne za položitev na talno gretje. Ker je polaganje parketa v tem primeru zahtevnejše, je potrebno tudi več načrtovanja.

Potrebujete pomoč pri izbiri? Vprašajte strokovnjaka!

Primeri naših dosedanjih projektov


Strokovno polaganje parketa od izvajalca zahteva popolno predanost in natančnost. Že samo majhen odklon lahko povzroči izjalovitev celotne aplikacije.

Zakaj je parket najboljša izbira za vasš dom?

V nadaljevanju smo za vas pripravili glavne prednosti, ki jih nudijo lesene obloge.

Poznamo več vrst parketa, ki se razlikujejo v številu slojev in debelini. Trislojni parket je narejen po postopku posebnega utrjevanja križne vezave lesenih garnitur za še boljšo stabilnost in v debelino meri 15 mm. Polaganje parketa zaključimo s poljubnim premazom, po navadi sta to olje ali lak, odvisno od želenega končnega estetskega izgleda (mat ali visoki sijaj). Dvoslojni parket je že pred namestitvijo industrijsko obdelan in lakiran. Sredinski sloj je mehkejši in v debelino meri 9,4 mm, stabilnost dvoslojni parket pridobiva it tanke plasti furnirja na spodnji strani.

Za večino kupcev pri izbiri parketa največjo vlogo igra videz in ujemanje z notranjo opremo prostora. Vsekakor je to nezanemarljiva lastnost, preden se polaganje parketa začne, a ni edina. Enostavno čiščenje in kasnejše vzdrževanje sta tista elementa, ki bosta poskrbela za prihranek vašega časa. Lakirani parketi so najbolj trpežna vrsta parketa. Čistimo jih z mehko krpo in nežnih čistilom brez kislin in invazivnih dodatkov.

  1. ogled objekta, na katerem se dogovorimo o postopku dela: časovni termin, izmera površine …
  2. svetovanje pri izbiri in vgradnji talne obloge ter ostalih potrebnih materialov (predpremazov, lepil, lakov …),
  3. meritve vlažnosti, ocena trdote in poškodb površine estriha,
  4. predstavitev vzorcev na vašem domu, parket lahko dobavimo mi,
  5. priprava estriha: brušenje, sesanje in predpremaz,
  6. polaganje talne obloge,
  7. montaža zaključnih letev,
  8. čiščenje,
  9. navodila za vzdrževanje,
  10. garancija.

Že imate izbran svoj najljubši parket?

Pogosto zastavljena vprašanja in odgovori


Kako se načini za polaganje parketa med seboj razlikujejo?

Parket polagamo na dva načina: z lepljenjem in na klik. Lepljenje se po navadi izvaja neposredno na betonsko ploščo in omogoča boljšo fiksacijo tal. V primeru, da želite svoja stara tla samo prekriti ali boste polaganje izvajali v lastni režiji, parketi na klik predstavljajo boljšo izbiro. Pred začetkom del je potrebno tla povsem očistiti in tako v popolnosti ostraniti vse moteče tujke.

Zakaj je potrebno parket na koncu premazati in katere vrste premazov poznamo?

Končna plast vaša tla varuje pred vdorom vlažnosti in poškodbami. Lahko se odločite za lakiran ali naravno oljen parket, vsak predstavlja določene prednosti, predvsem z estetskega vidika. Za doseganje visokega sijaja je najbolj primeren lakiran parket. Naravno oljena lesena površina ima močneje izražene mat učinke.

Ali za polaganje parketa potrebujem tudi izolacijsko plast?

Tako je, izolacijska plast je pomemben korak pri procesu ustvarjanja lesenih tal. Le-ta nima samo protihrupne funkcije, temveč je namenjena tudi izravnavi betonske ploskve pred aplikacijo lesenega poda.

Na kaj je treba biti pred polaganjem še posebej pozoren?

Najprej je potrebno oceniti, katero vrsto talne podloge prekrivamo. Polaganje parketa na keramiko in ostale končne ploskve, morajo biti deščice popolno pričvrščene na tla in samo pod pogojem, da je pred tem položena tudi hidroizolacijska plast.